Mesajgönderen Kokopelli » Cum Ağu 14, 2020 10:43 pm
100 - 108Mpixel cep telefonları çıkınca artık insanin kadraj yapmasına gerek kalmiyordur. Şöyle kent meydanında döne döne birkac fotoğraf çeksek sonradan içinden onlarca farklı fotoğraf çıkarır insan.
Benim cep telefonum 12 mpixel. Çektiğim fotoğrafları yakinlastirdikca sonuçlar hayran bırakıyor. Kes kırp yine de instagrama hayli hayli yetiyor 12Mp. Sonra eldeki 16Mpixel Olympus E-M1'in yerine 20Mpixel E-M1 Mk2 almak zorunda hissedişimin, Sony alırsam en azından 40Mpixel olması gerektiği kanımın boşluğunu fark ediyorum.
Zamanında 6Mpixel fotoğraf makinamın dosyalariyla 30cm x 20cm çıktılar alırdım kolayca. 24 Mpixel dosyalarim ise artik neredeyse %90 ihtimalle 6" telefon ekranlarından öte bir ortam göremiyorlar.
Günümüzde yeni ürün her zaman ilerleme demek olmuyor. OM-D E-M10 Mk3 Mk2'ye göre daha amatör olabiliyor. Fuji X-T3 X-T2'ye göre daha ucuz durabiliyor. Sadece sayılardan ibaret olmasa keşke hayat. Hissettikleri, kalitesi on plana çıksa yeni ürünlerde. Ama tüketim furyası, planlı eskitme, vs buna izin vermiyor artık.
~SB
_
SB