Moderatörler: biunlu, Esat Sanlav, Ubeyd
poormansmoodyblues yazdı:Ben yıktığını düşünenlerdenim. Bu yüzden geçenlerde Olympus’un büyük OMD gövdeler ve ağır lensler yerine PEN serisini ayakta tutmasının daha iyi olacağını yazmıştım. 10 sene önceki DSLR teknolojisinden farkı kalmadı ki, gövdeler yine büyük ve ağır. Hobi için fotoğrafla ilgilenen insanlar Pen gövdeleri ve 100-120 gramlık lensleri görünce aynasızın cazibesine kapılmışlardı, artık yeni gövdeler de lensler de ağır. Çok iyi görüntü kalitesi isteyen DSLR çağındayken gider FF kamera alırdı zaten, küçücük ve değişebilir lensli kamera isteyenler için önemliydi Pen gövdeler. Olympus ise ilginç bir şekilde Pen sayfasını kapatmış duruyor. O pazarda her zaman talep olacaktır bence.
poormansmoodyblues yazdı:...
ciddibiri yazdı::roll: "Yok abi" diyeyim... Çıkıp da şimdi m43 sensör FF'den iyi de diyecek değiliz. Baştan bi kere o fark acı bir fark. Hiç mi bakmadım sanki M1 Mark 2 de olsa Mark 5 de gelse ISO 1600'de Sony FF karşısında tutulacak hali yok. Tamam, çok iyi biliyorum ki o 5x IS sebebi ile çoğu durumda ISO 1600' gerek kalmıyor amaa ya hadi düşük ışıklı bir ortamda hareketli birşeyler çekeceksin ! Şlak işte ISO 1600 değil 6400'de bile çekeceksin. Ben çekmiyorum, elimdeki makinanın sensörünü ve özelliklerini vs. biliyorum diye de bunu inkar edip M1 mark 2 falan version ne gelirse gelsin bir yere kadar. İlk test sonuçlarından beridir ben M1 ve Mark serisi almam diyordum hala da öyle düşünüyorum. Ben aksiyon içerikli foto çeken biri değilim ki , mevcut ekipmanlarımın üzerine zerre fotoğrafçılığıma faydası olacağına inanmadığım bir seri M1 ve Mark'ları![]()
(Oh ne güzel antifanatik yorumlar yaptım ! İleride kanıt olarak burayı kaynak gösterebileceğim)
“Diğer aynasız sistemleri ve kompaktlar” sayfasına dön
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir