zekisofu yazdı:Bu başlığı okumadan, uzunca bir kıyaslama yazısı yazdım, foruma gönderdikten sonra aktif başlıklarda bunu gördüm. Ne enteresan tesadüf olmuş

Zeki hocam; yazınızı bir solukta okudum. Optik avantajı çok iyi bir yerden yakalayıp konuyu sonlandırmışsınız. Üzerine söylenecek ek bir söz düşünemiyorum.
Bu başlıkla ilgili; D610 son göz ağrım X-S10’a göre müthiş ağır (hem işleyiş hem de kilogram olarak) hele 24-120mm D lens ile bir buçuk kiloyu aştığı hissindeyim; tartmadım ama…
Gözlemlediğim tek fark m43, APSC ve FF sensör arasındaki detay farkı; D610 ham dosyaları çok daha detay veriyor ve düşük ışık koşullarında rahatlıkla 6400ISO ile çekim yapıyorsunuz. Neredeyse sıfır noise. Buna bayıldım.
Bir çiçek yaprağı çektiğinizde yaprağın dokusu neredeyse hücre hücre açılıyor %200 büyüttüğünüzde. Ama bir şeyi gözlemledim ki X-S10 ile D610 arkasındaki detay farkı neredeyse yok gibi, yada çok az.
Bu kulvarı denemeyi çok istiyordum; denedim ve hoşnut kaldım. D610 benimle mezara kadar gider

Bir başka deneyim; Nikon D70 makro çekimlerde D610’dan çok daha iyi! Şaşkınım… Acaba sensör boyutu küçülünce makro yeteneği mi artıyor, yoksa Nikon sensör konusunda hatalı bir yol mu izlemiş o dönemde. Çünkü D5300 ile çekimlerimin çoğu D610’dan daha iyi ki çoğu 18-55 kit lens ile çekilmişti.